Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladebrød med marsipan og sjokolade

sjokolade-brod

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Iblant kan de lekreste overraskelser skules bak et intetsigende utseende. Inne i denne formkaken er det myke biter av marsipan og sjokolade. Fantastisk god og ikke minst veldig enkel å bake. Verdt å prøve seg på.

Ca 14 stk
125 g smør
2 dl sukker
2 egg
3 ss kakao
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
150 g marsipan
100 g sjokolade
Rør smør og sukker hvitt.
Tilsett eggene, ett av gangen og visp godt.
Sikt i kakao, mel og bakepulver og vend det inn i røra.
Hakk marsipan og sjokolade i små biter og bland dem i røra. Hold igjen noen biter.
Ha røra i en godt smurt brødform, glatt ut på toppen og dryss på noen av marsipanbitene på toppen av kaka.
Stek den i ovn på nederste rille ved i 175 grader i 40–50 minutter eller inntil den er hevet og fast.
Avkjøl kaken noen minutter i formen før den hvelves på rist og avkjøles helt.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet