Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokolade og banankake

sjokolade-banan-kake

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Hvorfor ikke blande bananer i sjokoladekake? Ikke så vanlig kombinasjon, men du verden så godt. Den holder til mange og egner seg også godt å fryse. Den vil holde seg lenge saftig hvis den er innpakket i plast i kjøkkenskapet noen dager. Server gjerne litt pisket krem og litt friske bær på toppen eller ved siden av.

ca.12 stk.
3 egg
3 dl sukker
1 dl melk
4½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
75 g smør
3 bananer
2 dl valnøtter
2 pl. kokesjokolade
Pynt:
kremfløte
jordbær
Visp eggedosis av egg og sukker.
Bland i mel tilsatt bakepulver og vaniljesukker vekselvis med melken.
Tilsett smeltet smør, bananskiver, hakkede nøtter og sjokolade.
Fyll røren i en godt smurt liten langpanne, 30×40 cm.
Det er lurt å legge et stykke bakepapir i bunnen av formen, da vil kaken slippe lettere.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 175 grader i ca.45 minutter.
Deles i biter og pyntes med litt kremfløte og noen jordbær på hvert stykke.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet