Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Flesk og duppe – en klassiker som er i ferd med å forsvinne fra norske middagsbord.

flesk-duppe-hvit-saus
0 Flares 0 Flares ×

Stekt flesk og duppe har nok vært den mest vanlige middagsretten gjennom tidene og det finnes et utall av forskjellige oppskrifter på denne retten. Her  har jeg laget en deilig  rotmos som de elsker hos meg  og serverer den ved siden av. Det beste er at det setter en fantastisk smak på denne ellers så deilige og tradisjonsrike retten.

4 porsjoner

250 g flesk, saltet, røkt eller ferskt
Saus:
3 ss smør
2 ss hvetemel
6–7 dl melk
litt reven muskat
salt og pepper
Kålrotstappe:
1 kg kålrot
1 l vann
2 ts salt
¼ ts pepper
2 dl kremfløte
2 – 3 ss smør
timian
Skjær flesket i fine litt tykke skiver og stek til det er sprøtt og smakfullt.
Smelt smør og tilsett hvetemel. Spe med melk og rør til du får en jevn og glatt saus. Kok sausen i ca. 5 minutter.
Skrell kålroten og del den i biter.
Ha den i en kjele og kok dem møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.
Legg rotmos på tallerkenen sammen med flesket og sausen.
Server gjerne kokte poteter ved siden av.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet