Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Verdens beste sjokoladeboller

sjokolade-boller
0 Flares 0 Flares ×

Her i huset elsker de gjærbakst og jeg blir ekstra populær når jeg baker sjokoladeboller. Tenk bare på den deilige duften som bre seg i huset. Jeg blir rett og slett glad av de gode duftene, og det blir sikkert dere også. Denne oppskriften fikk jeg av min gamle husstell-lærer den gang jeg gikk på videregående skole. Den funker alltid og smaker nydelig. I oppskriften er det egg og det gjør at den deigen blir ekstra luftig. Jeg liker bedre å tilsett egg, enn de spesialproduktene som finnes på markedet som skal gjøre baksten luftigere.
Du må gjerne bruke denne oppskriften til vanlige boller, kanelsnurrer eller kringler.
Husk at alle ovner steker forskjellig, så det er viktig at du følger med på det som står inne i ovnen.

Ca 30 stk.

5  dl melk
1 egg
50 g gjær
180 g sukker
½ ts bakepulver
1 ts kardemomme
½ ts salt
1 egg
Ca. 800 g hvetemel, kanskje litt mer
100 g smør
Fyll:
1 pose melkesjokolade
Pynt:
1 egg
Varm melken til ca. 37 grader.
Rør gjæren ut i litt av melkeblandingen og ha alt over i en bakebolle.
Tilsett sammenpisket egg, sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet. Elt sammen til en smidig deig, tilsett eventuelt resten av melet.
Elt degien godt og gjerne i en kjøkkenmaskin til . Tilsett romtemperert smør i biter og kjør den til smøret er godt fordelt i deigen.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving på et lunt sted i ca. 30 minutter.
Ta deigen ut på bakebordet. Del den i to og rull ut til lange pølser. Dytt inn noen sjokoladebiter i deigen, og fordel pakken med sjokolade.
Del deigen opp i ønskede emner og trill bollene ut til runde emner.
Bruk gjerne begge henger og klem deigen lett mellom håndflatene, for  så å begynne å rulle deigen rundt, slik at du får en rund og fin bolle. Du kan også bruke bakebordet hvis det er enklere for deg.
Pensle med egg
Stekes i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca, 20 minutter. Avkjøl på rist.
Serveres gjerne med lett avkjølte, men du må gjerne fryse dem om du baker for mange. De smaker nydelig når de er tint også.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet