Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Vilt i snøre med tyttebærsmør

vilt-i-snore

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Å koke suppe på en spiker», er det et uttrykk som heter. Og vi vet alle at det blir det ikke mye ut av. Skal man koke en god suppe må det være skikkelige råvarer. Husk også at matlaging ikke bare er å følge en oppskrift, men at det er like viktig å smake til. Selv har jeg brukt mange år på å lært meg balansen som må til i en rett. For blir den for salt eller at du har brukt for mye krydder i en rett, blir ofte de gode smakene på råvarene borte.Ta deg derfor god tid med å smake til suppen, og be gjerne om hjelp fra andre om du synes det er vanskelig å smake den til riktig.

4 porsjoner

Ca. 800 g  godt modnet viltkjøtt av elg, hjort, rådyr  eller rein
1 l viltkraft
4–5 poteter
2–3 gulrøtter
8 sjalottløk
3–4 skiver sellerirot
1 persillerot
1 ts tørket timian
3–4 enebær
2–3 ss tørr sherry, kan utelates
salt og grovmalt pepper
rikelig med finhakket frisk timian eller persille
Tyttebærsmør:
Ca. 250 g mykt smør
1½ ss tyttebær uten sukker
1 knust enebær
1 ts tørket timian, oregano eller viltkrydder
1–2 ss gin, kan utelates
Skjær fileten i biffer.
Bind bomullstråd rundt hver av biffene.
La kjøttet ligge fremme på benken til temperering før det skal legges i gryten.
Rens og del grønnsakene i litt store biter.
Kok opp kraften i en vid gryte og la grønnsakene trekke til de er nesten møre.
Kok opp kraften på nytt, legg biffene i den kokende kraften og la dem trekke ved ca. 80 grader i 6–8 minutter.
Rør og bland sammen alle ingrediensene til smøret.
Smøret kan serveres mykt som krem eller det kan rulles til en pølse i matpapir og legges kaldt, og så skjæres i skiver før det legges i den varme kraften.
Server retten i dype tallerkener med rikelig med kjøtt i snøre, kraft, grønnsaker og en klatt fjellsmør på toppen.

biff-i-snore
Bak gjerne et godt brød og server det ved siden av.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet