Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sonja-ruter

sonja-ruter

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Enkel og smakfull langpannekake som holder til mange. Denne kaken lager seg nesten selv, her er det bare å blande og røre sammen. Enklere enn dette blir det knapt. Den deilige kokosglasuren er det som gjør Sonja-rutene spesielle. Kaken holder seg saftig og nydelig selv om du har den liggende i litt plast på benken noen dager. Men den egner seg også godt å fryse, men la da være å ha på glasuren, for den har lett for å bli litt klissete om du fryser den med glasur. Glasuren brer du derfor på like før den serveres.

Ca. 25 kaker
4 dl hvetemel
3 dl sukker
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 egg
2 dl melk
50 g smeltet smør
Kokosglasur:
125 g smør
125 g kremost
3 ½ dl sukker, gjerne brunt
3 dl kokosmasse
Evt. 1/2 dl melk
Pynt:
rød konditorfarge
kokos
Bland sammen de tørre ingrediensene.
Tilsett lett sammenvispet egg, melk og smør. Rør alt til en jevn røre.
Bre den jevnt utover i langpannen, 30 x 40 cm, gjerne med bakepapir i bunnen.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Lag i mellomtiden glasuren. Ha alle ingrediensene bortsett fra melken i en miksmaster. Tilsett melk om du synes den virker for tykk.
Bre glasuren over og strø over farget kokosmasse.

Tips!
Har du lyst til å lage farget kokosmasse, ha kokosmasse i en skål og drypp noen dråper med konditorfarge over og bland det sammen.

Skjær den i ruter og server.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet