fylt-focaccia
Alle innlegg Brød og rundstykker Gjærbakst Oppskrifter

Fylt focaccia med soltørkede tomater, oliven, parmesan og løk

0 Flares 0 Flares ×

Jeg bare elsker focaccia for jeg synes det passer til det meste av både fisk, kylling, ost, spekemat og kjøttretter.  Her har jeg en oppskrift som er fylt med soltørkede tomater, oliven og løk. Jeg serverer det ofte til spekemat, tomatsalater eller noen gode oster.  I tillegg er det også utrolig godt og velsmakende å bare dyppe det i en god og smakfull olivenolje. Bedre enn dette blir det knapt.

(1 liten langpanne)
50 g gjær
5 dl vann
1 ss sukker
2 ts salt
½ dl olivenolje
ca. 1 kg hvetemel
Fyll:
1 liten løk
100 g soltørkede tomater
100 g sorte oliven
100 g parmesan
flaksalt
olivenolje
hele sorte oliven
Tilbehør:
spekeskinke
Løs opp gjæren i lunkent vann og tilsett sukker, salt, olje og mel.
Elt deigen godt sammen. Den skal være løs, men det kan være at du må tilsette litt mer mel. Du kan også benytte italiensk mel, som brukes til pizza og ciabatta.
Sett deigen til heving og hev til dobbel størrelse.
Smør en liten langpanne, ca 30 x 40 cm med olje eller bruk bakepapir. Hell deigen utover og trykk den jevnt utover. Ønsker du at den ikke skal bli så høy, kan du benytte en stor langpanne. Men dette bestemmer du selv.
Hakk løk, tomater og oliven i små biter og bland i reven parmesanost.Kan bruke en annen type ost
Fordel fyllet over deigen og trykk det ned i deigen med fingrene. Legg i hele oliven og strø over litt flaksalt.
La det heve i ca. 30 minutter.
Ringle over litt olivenolje like før den stekes.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 225 grader i ca.25 minutter.

Server spekeskinke gjerne sammen med en tomatsalat ved siden av.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×