Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Får og kål blir fårikålens festdag – det må definitivt feires!

far-i-kal

Matstyling: Kristin Jøtun
Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Får og kål blir fårikålens festdag og den siste torsdagen i september feirer vi alltid denne tradisjonsrike og smakfulle retten. Så nå er det bare å sette over en stor kjele med kål, lammekjøtt, litt salt og noen hele pepperkorn. Vanskeligere enn det er det ikke.  Inviter noen gode venner, samle dem rundt bordet og nyt den varme og deilige tradisjonsrike retten i et skikkelig lystig lag. Server gjerne litt øl i glasset og server gjerne en liten norsk akevitt ved siden av.  Det blir garantert satt pris på!
En stor kjele med fårikål smaker alltid veldig godt og det koster heller ikke så mange kronene. 

Tidlig på 70-tallet ble fårikål kåret til Norges ubestridte nasjonalrett i «Nitimen». Nå bugner det både av får og kål, i butikkene så nå har du egentlig ingen unnskyldning  for å ikke lage denne retten. Noen liker å jevne fårikålen. Strø da litt hvetemel, 1–2 ss mellom lagene.
Server fårikål rykende varm på varme tallerkener, da slipper du at fettet størkner på tallerkenen før du får begynt å spise og varm mat smaker alltid bedre enn lunken eller kald.

4 porsjoner
1½ kg fårikålkjøtt
1½ kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt
3 dl vann
Del hodekålen i båter. Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte.
Strø salt og pepper mellom lagene. Hell på vann. Kok opp og trekk på svak varme til kjøttet er mørt. ca. 1—2 timer.

Ønsker du å jevne den, så strø litt hvetemel, 1 -2 ss mellom lagene.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet