Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Torskerulader med ansjos og fløtesaus

torske-rulader

Matstyling: Kristin Jøtun
Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

 

Jenny Åkerstrøm var Sveriges Schønberg Erken med egen husmorskole i Stockholm. På denne skolen fikk de tre svenske prinsessene Margaretha, Märtha, som ble Norges kronprinsesse, og Astrid innføring i finere matlaging. I Åkerstrøms ”Prinsessornas kokbok” er det et par oppskrifter på torsk, den ene har jeg laget i moderne versjon her.

(4 porsjoner)
4 tynne torskefileter, à ca. 150 g
2 ts sitronsaft
2 ts salt
4 ansjosfileter
2 ss hvetemel
1 egg
1 dl strøkavring
2 ss olje + 2 ss smør til bruning
2 ½ dl kremfløte
1 dl fiskekraft
1 ts ansjoslake
Dryss fiskestykkene med sitronsaft og la dem ligge i 20–30 minutter.
Gni dem inn med salt og legg en ansjosfilet på hvert stykke. Rull filetene sammen og fest med en tannpirker eller ruladenål. Rull ruladene i mel, sammenvispet egg og til slutt i strøkavring. Brun ruladene i olje og smør på middels varme så de blir gylne og gjennomstekte, 4–5 minutter. Snu dem ofte. Ta dem opp og hold dem varme. Hell det meste av stekefettet ut av panne. Hell på fløte og fiskekraft og la sausen småkoke i ca. 5 minutter, til den tykner litt. Smak til med ansjoslake, salt og pepper.

Server fisken i fatet eller på varme tallerkener, med sausen, kokte poteter og sukkererter eller aspargesbønner til. Nydelige og litt annerledes.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet