Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Store nydelige sjokoladeboller

sjokolade-boller
0 Flares 0 Flares ×

Duften av nybakt gjærbakst som sprer seg gjennom huset virker som en magnet på de aller fleste. Jeg kjenner i hvert fall at det er vanskelig å la være å ta en bolle i hånden når det står ferske og nye boller på kjøkkenbenken. På en måte bare roper dem på å bli spist opp!
Det å bake gir meg følelsen av å skape noe. Jeg setter deigen, lar den heve, former og tilslutt steker den.
Og ut av ovnen kommer det nydelig og gyllent bakverk.
Disse deilige hveteboller med  sjokoladebiter er bare fantastiske og jeg vet at alle som får dem ikke kan få nok av dem. Så når du først er i gang, bak gjerne dobbel porsjon, da kan du fryse ned noen om du har lyst.

10 store boller.

ca. 500 g hvetemel
100 g sukker
½ ts salt
½ ts kardemomme
½ ts bakepulver
100 g smør
4 dl melk
50 g gjær
1 pose melkesjokoladebiter
Pensling:
1 egg
Bland halvparten av melet med sukker, salt, kardemomme og bakepulver.
Rør gjæren ut i lunken melk og tilsett melblandingen.
Rør inn mer mel til deigen slipper bakebollen og er passe fast. Hold alltid igjen litt mel når du baker.
Smuldre smøret i melblandingen og kjør deigen til deigen slipper bakebollen.
Dekk med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted i ca. 40 minutter.
Har du ovn med hevefunksjon, så bruk gjerne det. Da får du en ekstra luftig og fin deig.
Ha deigen over på benken og del deigen i 10 store boller
Trill ut store boller, lag noen hull og legg inn sjokoladebiter. Dra deig over hullene og trill dem rundt. Legg dem på bakepapir eller en smurt stekeplate.
Etterhev under plast ca. 20 minutter.
Pensle med egg og stekes i ovnen på nederste rille ved 225 grader  i ca. 15 minutter.
Avkjøles bollene på rist.
Disse er så gode at du ikke trenger å ha noe glasur eller annet pynt på.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet