Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Potetlasagne – også for deg med glutenintoleranse

potetlasagne

(Mastyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

0 Flares 0 Flares ×

Du kan fint bytte ut de tradisjonelle pastaplatene med poteter. Det blir nesten som moussaka, men i denne retten er det bare poteter og ikke auberginer, så derfor har jeg kalt den potetlasagne.
Denne er god at du gjerne kan lage en så stor porsjon at du kan spise rester  til middag dagen etter også!
Og om du ikke tåler hvetemel, bytt ut melet med glutenfritt og lag en hvit saus basert på glutenfritt mel. Det blir kjempe godt det også og da kan alle spise den uten å føle seg annerledes.

4 porsjoner

10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks tomater
1 båt hvitløk
1 ss Provencekrydder
1 klype sukker
salt og pepper
Hvitsaus:
3 ss hvetemel evt glutenfritt mel
2 ss smør
1 liter melk
2 båter hvitløk
1ts salt
½ ts pepper
Skjær poteter i tynne skiver og legg dem i en bolle med litt vann.
Stek kjøttdeig i stekepannen med litt smør, hell over tomatene, finhakk hvitløken, provancekrydder og smak til med sukker, salt og pepper. La det koke noen minutter.
Lag hvit saus med å ha hvetemel og smør i en kjele, smelt smøret og rør hvetemelet sammen. Spe med melk litt og litt til sausen blir en tykk saus. Pass på å røre, slik at det ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.
Lager du med glutenfritt mel er det best å riste mel og melk sammen i en tett beholder eller et glass. Ha det i en kjele og varm forsiktig opp, mens du  tilsett smeltet smør, hvitløk, salt og pepper og lar den tykne til hvit saus. Rør godt slik at det ikke fester seg i bunnen. Hvit saus har lett for å svi seg.
Legg lagvis kjøttdeig, poteter og hvitsaus i en ildfast form.
Topp gjerne med revet ost på toppen, men det kan utelates.
Stekes i ovn på nederste rille ved 180 grader i en drøy time til potetene er myke.
La lasagnen stå og hvile ca. 10 minutter før servering slik at den får satt seg litt.
Server en deilig grønn salat til.

Handleliste:
10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks tomater, hakkede
1 ss Provencekrydder

1 kg hvetemel evt 1 pose glutenfritt mel
1/4 kg smør
1 liter melk
1 hvitløk

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet