Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sirupsbrownies med valnøtter

Brownie-med-siruo

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en utrolig god og seig brownies som smelter på tungen. Rett og slett kjempe god, men kanskje litt mektig. Så del den i små konfektbiter ved servering. Det beste med at du deler i så små biter er at den da holder litt lenger og til flere.  Har  du eller noen du kjenner glutenintoleranse, så bytt ut det vanlige melet med glutenfritt mel, og du vil ikke kjenne forskjellen. Og du kan også fint fjerne valnøttene om du er nøtteallergiker. Tilsett da heller sjokoladebiter eller mandler om du heller ønsker det.

Ca. 40 biter

35 g kakao
1 dl vann
150 g mørk sjokolade
150 g smør
1½ dl sirup
1½ dl sukker
4 egg
1 dl hvetemel, kan bytte det ut med glutenfritt mel
100 g valnøtter, kan utelates
Pynt:
melis
valnøtter
Rør kakao ut i kokende vann.
Smelt sjokolade og smør sammen i en liten kjele.
Tilsett kakaoen sammen med sirup og sukker
Rør det hele godt sammen.
Skill eggeplommer og hvite.
Pisk eggeplommene i røren og vend i mel og nøtter.
Pisk eggehvitene stive og vend dem i røren.
Legg bakepapir i en kakeform 20 x30 cm, og hell røren i formen.
Stekes i ovn på midterste rille ved 175 grader i ca.30 minutter.
Avkjøl kaken helt og skjær i små firkanter.
Pynt med siktet kakao og valnøtter på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet