Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Konfektkake med karamellkrem

sjokolade-karamell
0 Flares 0 Flares ×

Det er mange som etterlyser oppskrifter på kaker, så her kommer det en konfektkake med karamellkrem som smaker nydelig. Kan fint brukes som dessert denne også.  Snart helg og virkelig lov til å kose seg. Hvis du bytter ut hvetemelet med glutenfritt mel, blir dette også en kake som flere kan spise.

12 stk.      

150 g smør
150 g kokesjokolade
4 egg
2 dl melis
2 dl hvetemel, eller glutenfritt mel
1 ts vaniljesukker
Karamellkrem:
2 dl kremfløte
1 dl sukker
2 ss lys sirup
1 ts vaniljesukker
Pynt:
sjokoladeblonder
Smelt smør og sjokolade i en kjele ved svak varme.
Pisk egg og melis til eggedosis. Vend forsiktig inn siktet hvetemel og vaniljesukker, og rør inn smeltet sjokolade og smør.
Hell røren i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter.
Stekes i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Kaken skal være litt rå i midten. Om du vil ha den fastere, stekes den bare noen minutter ekstra. Avkjøl kaken i formenen på rist.
Ha ingrediensene til karamellsausen i en kjele. Kok opp under omrøring til det tykner, 15–20 minutter. Avkjøles til den er romtemperert.
Hell karamellsausen over konfektkaken og la den renne nedover.
Pynt med sjokoladeblonder eller det du måtte ønske.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet