Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Smakfull Thaikyllingsuppe

kylling-suppe-thai

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Denne suppen passer godt til middag og også for deg med melkeintoleranse. Bruker du glutenfri soyasaus, passer den også for deg eller dem med glutenintoleranse.
Denne suppen er virkelig full av gode smaker fra Sørøst-Asia – lukk øynene og drøm deg vekk til eksotiske strender og 30 grader pluss. Lag gjerne suppen glutenfri, men da må du bytte ut den vanlige soyasausen med glutenfri.

4 PORSJONER

1 rød chili
1  – 2 ss revet ingefær
2 sjalottløk
2 – 3 ts carrypasta, det er oftes et lite glass i hylla der du finner nudler og annen utenlansk mat.
2 ss olje, nøytral

4 dl kokosmelk
6 dl hønsebuljong
1 lime, saft og skall
2 stenger stangselleri
1 bunt vårløk
2 gulrøtter
600 g kyllingfilet
1-2 ts sukker
2 – 4 ss soyasaus, gjerne glutenfri
 
2 dl middagsris evt. nudler
Kok ris etter avnisning på pakken.
Fres ingefær, finhakkket chili, sjalottløk og carrypasta i litt olje. Start med bare 1 – 2 ts carrrypasta om du ikke er kjent med styrken.
Tilsett buljong, kokosmelk, friskpresset limesaft og skall. La det trekke i 5 minutter på lav temperatur.
Skjær grønnsaker strimler og kyllingkjøtt i  terninger.
Ha det i kjelen og la det småkoke i ca. 5 minutter.
Smak til med sukker og soyasaus. Tilsett mer carrypasta om du ønsker mer smak og at du får passe styrke på suppen.
Server suppen med ris eller nudler om du heller ønsker det.

Tips!

Er du ikke vant med sterk mat, kan også 1 ss med carrypasta være mye. Så start med litt og prøv deg fram. Det viktigste er at du får suppen akkurat som du ønsker.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet