Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kirsebærmarmelade med mørk sjokolade

morell-kirsebar-sjokolade

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Nå nærmer det seg tiden for å høste kirsebær eller morellenetrærne i hagen. Det finnes også kirsebær og moreller å få kjøpt i utvalgte butikker hvis du ikke har hage. Syltetøyet er  nydelig og ikke minst så er det litt annerledes på smak. Passer godt til både middager av kjøtt og ikke minst å servere til deilige myke oster.  Jeg kan også tenke meg at det smaker godt på brødskivene også.
Ønsker du å bruke den til iskrem, så server den gjerne litt lun.
Pass på å fryse ned mengder av denne marmeladen for jeg er sikker på at du vil ønske å kunne ta fram et glass utover vinteren.

2 små glass

250 g kirsebær eller moreller
1 ts sitronsaft
2 1/2 dl syltesukker
50 – 100 g revet mørk sjokolade, 70 %, avhengig av hvor sterk smak du vil ha.
2 ts konjakk, kan sløyfes

Skyll kirsebærene eller morellene og ta ut kjernene.
Bruk en foodprosessor og del dem fint. Har du ikke maskin kan du finhakke dem for hånd med en skarp kniv.
Bland bærmassen, sitronsaften og syltesukkeret i en gryte, og la det koke i 4 minutter.
Ta gryten av platen, og skum godt av med en øse. Tilsett sjokoladen og konjakken, den kan du unnlate å tilsette om du ønsker det. Ønsker du en sterkere sjokoladesmak så tilfør mer av den mørke sjokoladen. Her er det viktig å smake seg fram,
Hell over på varme, rene glass.
Sett på lokk. Oppbevares kjølig og gjerne i kjeller.
Men kan med fordel fryses om du heler vil det.

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet