Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Havets skattekiste med steinbit, torsk og reker

skattekistefisk

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er bare en utrolig deilig og enkel middag. Hjemme hos meg er dette utrolig populært. For her plukker all det en liker aller best av grønnsaker, fisk og ikke minst mengden mat. Velg også en enkel saus, enten ferdig fra glass eller lag din egen saus å topp det hele med den. Det kan være en urterømme, tomatsaus, en karrisaus eller en hollandaise. Men her er det bare din egen fantasi som stopper deg i å velge det du ønsker å ha på. Tiden du bruker å lage denne er litt avhengig av mengdene i skattkisten. Men det er lurt å ikke lage den for stor, så lag heller flere små pakker. Her har jeg brukt steinbit og torsk. Men mange barn vil nok heller ha laks eller ørret sammen med torsk. Så velg de fiskesortene du vet barna ønsker og pass også på at du ikke steker den for lenge i ovnen. Bedre at den får lov til å hvile litt på benken i aluminiumsfolien, enn å steke den i stykker. Fisk skal ikke over 52 grader, da får de ofte en stram fiskesmak og transmaken blir framtredene, og det er vi jo ikke så veldig glad i.  Så et lite tips når du steker eller baker fisk i større stykker, er å bruke et steketermometer.

4 PORSJONER

200 g steinbitfilet
400 g torskefilet
200 g reker
2 rødløk
2 gule paprika
salt, pepper eller krydder
4 ss smør eller rømme, tomatsaus, pesto osv.
Rens fiskefilet fri for bein og skinn og kutt i passende biter. Det er viktig at fiskefileten er absolutt skinn og benfri.
Legg fisk, reker og oppdelte grønnsaker etter ønske på et ark grillfolie penslet med olje eller smør.
Dryss over krydder, salt og pepper etter ønske. Legg på ca.1 ss smør. Eller bruk rømme, kesam eller en ferdig saus på glass om du ønsker det.
Pakk folien sammen  og stek den på grillen eller stek den i ovnen.
Stekes den i ovnen, legg pakken på midterste rille og stek den ved 200 grader i 10 – 12 minutter.
Server gjerne pasta, ris eller poteter ved siden av.

Drikkeanbefalinger:

4337601 William Fèvre Chablis Domaine 2014, kr 190
2174401Donnafugata Lumera rosé, kr 170 2043501, DM Rouge 2013, kr 140

Handleliste:

200 g steinbitfilet
400 g torskefilet
200 g reker
2 rødløk
2 gule paprika
rømme eller tomatsaus eller 1 gl pesto.
Kjøp en saus du liker eller lag en hjemmelaget saus.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet