Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Couscoussalat med reker og asparges

reke-salat-couscous

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en nydelig salat som passer perfekt enten til lunsj eller til middag når du har det litt travelt. Denne salaten er mettende og er utrolig frisk med den deilige dressingen med lime, koriander, chili og hvitløk. Smaker du den til med litt sukker avrundes smaken og den blir utrolig smakfull.

(4 porsjoner)

300 g reker, uten skall
1 pk asparges
½ ts salt
1 klype sukker
2 ½ dl couscous
2 ½ dl vann
1 mango
1 purre
1 rød paprika
2 røde chili
½ potte timian
½ sitron
salt og kvernet pepper
Dressing:
3 lime, saft
1 ss frisk koriander
1 rød chili
2 båter hvitløk
¼ dl vann
Ca.4 ts sukker
Rens rekene, eller kjøp dem ferdig renset.
Kok opp vann med litt salt og sukker og koke aspargesene møre, ca. 1 minutt. Avkjøl i rennende vann.
Kok couscous etter anvisning på pakken
Rens og skjær mangoen i små biter.
Finhakk purren, paprika og chilien
Bland alt sammen med couscousen og blant inn rekene og aspargesene.
Bland sammen limesaft, koriander, finhakket chili og hvitløk og vann.
Smak til med sukker.
Hell det over eller server det ved siden av.
Gir en nydelig smak på salaten.

Drikkeanbefaling:

3346801 Marques de Riscal Rueda Superior Kr. 127
2174301 Donnafugata Sur Sur, kr 189.
3058301Domaine du Tariquet Classic 2014, kr 100

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet