Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Bringebærsyltetøy med eple og ingefær

bringebar-syltetøy-eple-ingefar
0 Flares 0 Flares ×

Det finnes fortsatt bringebær å få kjøpt i butikken. Så kjøp gjerne inn noen kasser og lag deilig syltetøy. Har du lyst til å prøve deg på et litt annerledes syltetøy, kan jeg virkelig anbefale deg dette.
Å blande inn eple og ingefær er en ny oppdagelse for meg. Men det ble utrolig godt. Prøv det du også, og jeg er sikker på at du ikke vil angre på at du forsøker dette. Jeg har i hvert fall noen bokser av dette i fryseren som jeg skal ta fram når vinteren banker på døra.

(3 små glass)
500 g bringebær
250 g sukker
2 grønne epler
1 – 2 cm ingefær
1 pk frysepulver
Boller
16 små eller 8 store
500 g hvetemel

100 g smør
100 g sukker
½ ts salt
½ ts kardemomme
½ ts bakepulver
3½ dl melk
50 g gjær for søte deiger
Pensling:
1 egg
Rens bærene. Del dem i biter og ha dem i en bolle. Tilsett sukker og bland det med bringebærene.
Skrell eplene og del dem i små biter. Tilsett eplebiter sammen med bringebærene.
Riv ingefær på et lite rivjern og tilsett det i syltetøyet. Smak til så det ikke blir for mye ingefærsmak. Det skal bare være en antydning av smak.
Tilsett gjerne frysepulver om det blir veldig tynt. Det hjelper til å holde det tykkere.
Ha syltetøyet over i egnede bokser og sett det i fryseren.
Boller:
Smuldre smøret i mesteparten av melet.
Tilsett gjæren rørt ut i lunken melk og rør inn de øvrige tørre ingrediensene. Bland i mer mel hvis det trengs og elt deigen til en passe fast deig. Dekk den til med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Bak ut bollene og legg dem på bakepapir eller smurt stekeplate. Legg på ett klede og etterhev dem i ca. 20 minutter.
Pensle bollene med egg.
Stekes i ovn på nederste rille ved 210 grader i ca.15 minutter eller til dem er gylne og blanke
Avkjøl bollene på rist
Fyll dem med krem og deilig bringebær- eplesyltetøy.
Bedre enn dette blir det knapt.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet