Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kompott med blåbær, aprikos og timian

aprikos-kompott-timan-blabar

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Mange av dere har etterlyst oppskrifter på blåbær. Her er en oppskrift på en kompott med blåbær, aprikos og timian. Denne kompotten egner seg bare helt fantastisk til forskjellige oster og til spekepølser. Sett glasset  på et fat og det er borte før du vet ordet av det. Lag gjerne litt ekstra og putt i fryseren, så har du  litt å servere utover høsten også!

Ca. 2 GLASS

400 g friske aprikoser eller tørkede
100 g (ca. 2 dl) blåbær
250 g syltesukker
7 kvister timian
Tilbehør:
1 brie
1 chevre
1 liten spekepølse
Del aprikosene og ta ut kjernene. Skjær dem i mindre biter, og kok opp med sukkeret i en gryte. Tilsett timian.
La koke i 3 minutter. Tilsett blåbærene, og kok i ytterligere 1 minutt.
Skum godt av, og hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
Legg ostene på et fat og skjær spekepølsen i biter. Server kompotten til ost og spekepølse.

Tips
Bruk gjerne tørkede aprikoser, men la dem ligge i bløt i ca. 12 timer før dem brukes.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet