Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ostekake med melkesjokolade

oste-kake-sjokolade
0 Flares 0 Flares ×

Dette tror jeg er den aller beste ostekaken jeg kan tenke meg. Både sjokoladekake og ostekake på en gang. Så har du lyst til å lage en god kake som både egner seg som kake og dessert ,er jeg er sikker på at du vil elske denne deilige kaken. Prøv den i helgen og jeg er sikker på at den er borte før mandagen kommer.

(18 stk)

150 g sjokolade cookies, gjerne safari eller annen kjeks du liker
75 g smør
Fyll:
200 g melkesjokolade
3 dl kremfløte
1 beger (200 g) kremost
¾ dl melis
6 pl. gelatin
4 ss kokende vann
Pynt:
Jordbær
Sitronmelisse
Legg gelatinplatene i en bolle og ha på iskaldt vann og la de ligge i bløt i ca. 5 minutter.
Knus kjeksen, gjerne i food processor.
Tilsett smeltet smør og bland med kjeksen. Trykk kjeksmassen ned i bunnen av en form, 22×22 og litt opp langs kanten. Sett formen kjølig mens du lager fyllet.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. La den avkjøles litt.
Visp fløten til krem sammen med melis og tilsett kremen i sjokoladen.
Bland alt lett sammen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rød dem ut i kokende vann.
Hell gelatinblandingen i sjokolade/kremblandingen mens du rører.
Rør inn kremosten slik at det blir en glatt masse.
Fordel fyllet oppå kjeksblandingen i formen.
Sett formen kjølig slik at kaken stivner, i minst 4 timer.
Skjær kaken i snipper ved servering.
Pynt etter smak, gjerne med noen friske jordbær og sitronmelisse på toppen.

 

 

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet