Delikat brytebrød med parmesan og timian

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe
Har du lyst til å bake noe annet enn focacciabrød eller den vanlige loffen til helgen, kan jeg virkelig anbefale dette deilige brytebrødet med parmesan og timian. Brødet passer godt til en salat, en suppe eller en gryte.
ca.15 stk
1 pose tørrgjær
5 dl vann
3 ss smør
1 ts havsalt
60 g revet parmesanost
10–12 dl hvetemel
1 neve sesamfrø
½ ts tørket timian
olje og valmuefrø til pynt
Varm vannet til ca.40 grader og rør ut gjæren i væsken.
Tilsett smør, salt, ost og så mye mel at deigen blir smidig.
Elt godt og gjerne i en kjøkkenmaskin i ca.10 minutter. Sett deigen til heving og la den heve ca. 45 minutter.
Legg deigen på et melet bakebord og elt forsiktig.
Del i 14 emner og rull til boller
Smør en rund kakeform og legg bollene nedi, tett inntil hverandre.
Etterhev under klede ca.30.minutter.
Pensle med olje og strø på valmuefrø.
Steke i ovnen på nederste rille ved 210 grader i ca, 25 minutter.
Ta brødet forsiktig ut av formen og avkjøl på rist.
Server gjerne brødet til en god salat, suppe eller en god gryte.
2 kommentarer til “Delikat brytebrød med parmesan og timian”
Hvor stor kakeform er det anbefalt?
Hei Rigmor,
Jeg bruker en på 24 cm, men ønsker du at det ikke blir så høyt kan du benytte deg av 26 cm,
Lykke til med baksten og god helg til deg.
Kristin.