Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Urtebaguetter

uret-baguetter

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Urter hakket og tilsatt i gjærdeig, setter god smak på bakverket. Server dem gjerne på frokostbordet, til nistepakken eller server dem til middag ved siden av en god gryte eller suppe. Nydelig, sunt og ikke minst mettende.

16 stk
50 g gjær
5 dl vann , lunkent
3 dl cottage cheese eller kesam
6 dl sammalt hvete, grov
1 ts salt
½ dl kruspersille
½ dl oregano og timian
1 l hvetemel
sammenvispet egg til pensling
Bland gjær, vann og kesam/ cottage cheese.
Tilsett mel, salt og urter.
La deigen heve til dobbel størrelse.
Del deigen i 16 stk, og trill  baguetter i ønsket fasong.
Etterheves på en stekeplate kledd med bakepapir.
Pensle med egg og skjær et snitt på skrå med en skarp kniv.
Stek baguettene i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca.30 minutter.
Avkjøles på rist.

(Foto: http://www.kimholthe.no)

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet