Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Saftige rundstykker med gulrot

rundtstykker-gulrot

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

228 Flares 228 Flares ×

Fantastiske gode og saftige rundstykker som beholder ferskheten og saftigheten lenge. I tillegg egner de seg kjempe godt å ha med i nistepakken. 

16 stk

1 pose tørrgjær
9 dl hvetemel
3 dl rugmel
1 dl sammalt hvete grov
1 ss salt
5 dl melk
2 ss smør
1 ts sirup
3 dl revne gulrøtter
1 egg
sesamfrø
Rør de tørre ingrediensene sammen, men sett av ca 1 dl hvetemel til utbaking.
Varm melk, smør og sirup til ca.40 grader og bland det i sammen med revne gulrøtter.
Elt alt sammen til en smidig deig.
Sett til heving, ca. 50 minutter.
Ha deigen over på bakebordet og elt sammen deigen.
Del deigen i 16 emner og form emnene til boller, og legg dem på en bakepapirkledd plate.
Etterheves i ca.20 minutter.
Pensle bollene med egg, og strø over sesamfrø
Stek dem i ovn på midterste rille ved 250 grader i  10–12 minutter.
Avkjøl rundstykkene på rist.

228 Flares Facebook 228 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 228 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet