Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kylling i rødvin eller som den heter på fransk Coq au vin

kylling-i-vin

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Dette er en stor klassiker som kan følges av mange forskjellige rødviner. Så velg din favoritt og bruk den samme vinen til marinade så får du den beste matchen! Et tips er kanskje å doble porsjonen, slik at du har litt å fryse ned også. For dette er virkelig snadder  utover høsten på litt kjøligere dager.

4–5 porsjoner
1 stor kylling (ca. 1,5 kg)
100 g lettsaltet sideflesk
1½ ts salt
¾ ts hvit pepper
1/4 dl konjakk (kan sløyfes)
ca 1½ l hønsekraft/buljong
1 ss sukker
2 ss tomatpuré
20 småløk
250 g sjampinjong
1 ss smør
1 ss hvetemel
noen kvister timian til pynt
Marinade:
4 dl rødvin
2 båter hvitløk
1 laurbærblad
2 ss frisk timian (eller 1 ts tørket)
Del kyllingen i 8 serveringsstykker.
Bland marinaden og legg i kyllingstykkene. La dem stå kjølig natten over eller på kjøkkenbenken i 4–5 t.
Ta opp kyllingstykkene og tørk dem.
Hell marinaden i en kjele og kok opp.
Skjær sideflesket i små biter og stek det i en panne.
Ha flesket over i kjelen, men la fettet bli tilbake i pannen.
Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i fettet i pannen.
Hell over konjakk og tenn på. La det brenne til flammen slukker av seg selv.
Ha kyllingstykkene over i kjelen med marinade.
Tilsett så mye kraft at kjøttet så vidt dekkes og dryss over sukkeret.
Ha i tomatpuré for å gi retten en rødlig farge. La det trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.
I mellomtiden surres løk og sopp i en panne og helles over i kjelen. Jevn eventuelt sausen med en smørbolle (1 ss smør + 1 ss hvetemel).
La retten koke ytterligere 5 min.
Smak til med salt og pepper.
Pynt med timian før servering.
Server retten med poteter, ris eller brød.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet