Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Brytebrød med parmesan

bryte-brod-parmesan

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

0 Flares 0 Flares ×

Har du lyst til å bake noe annet enn focacciabrød eller den vanlige loffen til helgen, kan jeg virkelig anbefale dette deilige brytebrødet med  parmesan og timian. Dette er et brød som passer godt til en salat, en suppe eller en gryte. Smakfulltog nydelig rett og slett. Hold igjen litt på hvetemelet, det er alltid litt vanskelig å vite hvor mye som skal til, det avhenger ofte av om hvetemelet er gammelt eller nytt. Eller om det er høy eller lav luftfuktighet i rommet.

ca.15 STK

1 pose tørrgjær
5 dl vann
3 ss smør
1 ts havsalt
60 g revet parmesanost
10–12 dl hvetemel
1 neve sesamfrø
½ ts tørket timian
olje og sesamfrø til pynt

Varm vannet til ca.37 grader og rør ut gjæren i væsken.
Tilsett smør, salt, ost og så mye mel at deigen blir smidig.
Elt godt og gjerne i en kjøkkenmaskin i ca.10 minutter. Sett deigen til heving og la den heve ca. 45 minutter.
Legg deigen på et melet bakebord og elt forsiktig.
Del i 14 emner og rull til boller
Smør en rund kakeform og legg bollene nedi, tett inntil hverandre.
Etterhev under klede ca.30.minutter.
Pensle med olje og strø på sesamfrø.
Steke i ovnen på nederste rille ved 210 grader i ca, 25 minutter.
Ta brødet forsiktig ut av formen og avkjøl på rist.
Server gjerne brødet til en god salat, suppe eller en god gryte.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet