Steinbit med pesto, søtpotet og aspargesbønner

Steinbitt med pesto sammen med søtpotet og aspargesbønner smaker nydelig og passer perfekt når du har lyst på en god og litt annerledes fiskemiddag. Av og til er det godt å bytte ut laksen eller torsken med steinbit eller kveite. Får du ikke tak i steinbit så bruk kveite eller breiflabb i stedet for. Prøv deg på denne retten og det tar heller ikke så lang tid å lage den som du kanskje skulle tro.
4 porsjoner
800 g steinbit
2 ss pesto
2 ss griljermel
2 ts presset hvitløk
salt og pepper
2 rødløk
200 g aspargesbønner
6–8 søtpoteter
salt og pepper
Skjær steinbittfileten i fire stykker.
Bland pesto, griljermel og hvitløk og pensle steinbittstykkene med dette.
Legg fisken i en ildfast form. Stek i ovn på nederste rille ved 200 grader i 7-10 minutter.
Del rødløk og søtpotet i båter og stek i ovnen.
Sviss aspargesbønnene i stekepannen i 3–4 minutter.
Legg grønnsakene og søtpotetene i bunn, og legg fisken oppå.
Bruk kraften fra fisken som saus og hell det over rett før servering.
Legg igjen en kommentar