Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllingfilet med skinke og basilikum servert med risotto

inn-bakt-kylling-risotto

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

45 Flares 45 Flares ×

Kylling innbakt i spekeskinke og basilikum passer like gjerne på en søndag som på en torsdag. De kan enten stekes i pannen eller ovnen, gjør det som passer deg best . Jeg synes risotto er spennende tilbehør. Her har jeg brukt hvitvin og kyllingbuljong å spe med, men du kan gjerne bruke eplejuice om du ikke har hvitvin tilgjengelig.
Et lite tips er å la  gjestene dine vente på risottoen i stedet for at risottoen venter på dem. Risotto blir fort klebrig og ikke så god om den blir stående for lenge.

4 PORSJONER

4 kyllingfileter
8 skiver spekeskinke
20 basilikumblader
4 sjalottløk
20 sjampinjong

RISOTTO:
4 ss smør
3 dl risottoris(avorioris)
1 dl hvitvin eller eplejuice
7 dl hønsebuljong
5
0 g parmesan
1 dl soltørkede tomater
10 g sukkererter

Legg skinkeskivene to og to og legg noen basilikumblader over.Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og rull dem inn i skinkeskivene. Bind sammen med en hyssing eller fest det med en liten pinne.
Brun filetene raskt i pannen. Legg dem så over i en ildfast form. Stekes i ovnen på midterste rille ved 150 grader i 15–20 minutter. Sett gjerne inn et steketermometer og ta filetene ut når det måler 68 – 69 grader. La det hvile 10 minutter før det serveres.
Finhakk løken og sopp og fres det raskt, tilsett risen og fres til den er gjennomsiktig. Spe med viner/eplecideren og tilsett buljongen i flere omganger. La risen svelle under stadig røring.
Rør i osten og tomatene. Del sukkerertene og tilsett dem også like før servering.
Krydre med salt og pepper.

Server kyllingfileten på en seng av risotto.

Handleliste:
4 kyllingfileter
8 skiver spekeskinke
1 potte basilikum
4 sjalottløk
20 sjampinjong
1 pk risottoris(avorioris)
1 dl hvitvin eller eplejuice
1 hønsebuljong
50 g parmesan
1 dl soltørkede tomater<
1 pk sukkererter

 

 

 

45 Flares Facebook 45 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 45 Flares ×

2 kommentarer til “Kyllingfilet med skinke og basilikum servert med risotto”

  1. Anna

    Hei Husmorlykke! Det lukter så godt! Snart skal vi spise kyllingfilet med spekeskinke og risotto! Vi gleder oss så?

    Svar
    • Kristin Jøtun

      Hei Anna,
      Så utrolig hyggelig tilbakemelding. En god middag til dere alle. Jeg håper det vil smake:-)

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet