Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Hege Lillys langpannekake

lang-panne-kake-hege-lilly

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

113 Flares 113 Flares ×

Gode venninner har alltid en sjokoladekakeoppskrift på lur. Denne oppskriften fikk jeg fra min nære venninne og nabo Hege Lilly. Jeg kan virkelig anbefale deg å bake denne saftige kaken. Og den kommer til å få ben å gå på, det kan jeg garantere. For hver gang jeg baker denne blir det borte på 1-2-3. Kaken er saftig og holder seg godt i kjøkkenskapet, men den egner seg også godt å fryse. Men frys den uten kremen på toppen.  

12 stk.

5 egg
4 ½ dl sukker
9 dl hvetemel
4 ts bakepulver
6 ss kakao
4 ts vaniljesukker
1 ½ dl kaffefløte
3 ½ dl melk
300 g smør
Glasur:
75 g smør
2 pl. hvit sjokolade
3 ss vann
3 ½ dl melis
Pynt:
sjokolade
cocktailbær
Smelt smør og avkjøl det litt.
Visp eggedosis av egg og sukker.
Sikt sammen alt det tørre og bland det i eggedosisen sammen med fløte og melk.
Bland deretter inn smeltet smør.
Klé en langpanne, 40 x 36 cm med bakepapir og hell i røren.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader  i 20–25 minutter. Stikk en trepinne i kaken for å se om den er ferdig.
Smelt smør og ha i hakket hvit sjokolade.
Tilsett vann og melis og rør den glatt.
Smør glasuren på kaken.
Riv sjokolade med en ostehøvel, strø det på glasuren og pynt med noen røde cocktailbær.

113 Flares Facebook 113 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 113 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet