Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Havrekuler med nøtter og sjokolade

havre-kuler-nøtter-sjokolade

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

49 Flares 49 Flares ×

Disse havrekulene er bare helt til å spise opp! I tillegg er de enkle å lage og så trenger du ikke stekeovn en gang! Disse kulene fine å lage for dem med glutenallergi om du bruker glutenfri havregryn. Nå er jo havre i utgangspunktet glutenfri, men fordi de vanlige havregrynene produseres på samlebånd hvor andre kornslag har vært, kan det være små mengder gluten tilstede og det er derfor det er anbefalt å bruke glutenfrie havregryn.

Ca. 25 stk.
50 g mørk sjokolade
50 g hasselnøtter
200 g havregryn, gjerne glutenfrie
200 g sukker
50 g kakao
100 g smør
Ca. ½ dl fløte
Pynt:
Kakestrø eller kakao
Grovhakk sjokolade og hasselnøtter og bland sammen havregryn, sukker og kakao.
Bland inn smøret og spe gradvis med fløten til massen samler seg.
Elt til deigen er sammenhengende og lett klissete.
Trill deigen til små kuler og rull dem i strø eller kakao.

49 Flares Facebook 49 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 49 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet