Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Pastasalat med tunfisk

tunfisk-salat-pasta
28 Flares 28 Flares ×

Nå er det på tide å ta tak i hverdagen igjen og det kjennes godt å komme tilbake etter mange uker på hytta på Sørlandet. Hos oss har det blitt en del grilling i sommer. Så nå blir det godt med litt enklere mat som det salat er. Sensommeren byr på gode og varme dager, selv om vi i år kanskje ikke har opplevd for mange av dem, i hvert fall for oss som har feriert i Norge. Men vi satser på noen gode dager nå framover. Så på disse varme sensommerdager er det godt å lage noe enkelt som kan serveres både til lunsj, middag eller som en enkel kveldsrett. Har du litt grovt brød ved siden av, er dette en fullgod og lettvint rett du lager i en fei.

4 porsjoner

200 g pastasløyfer
2 bokser tunfisk i olje
3 vårløker
100 g sukkererter
6–8 cherrytomater
1 hjertesalat
3–4 ss pinjekjerner
Dressing:
3 ss olje fra tunfisken + olivenolje
1 ss estragoneddik eller hvitvinseddik
revet skall og saft av ½ lime
1 knivsodd kajennepepper
salt og pepper
Kok pastaen etter anvisningen på pakken, la den renne av og avkjøl den.
Sil oljen fra tunfisken. Grovdel tunfisken med en gaffel.
Skjær vårløken i tynne ringer.
Sukkerertene og hjertesalaten i strimler.
Del tomatene i to eller fire.
Bland alt sammen og dryss lett stekte pinjekjerner på toppen.
Visp sammen dressingen og drypp den over salaten før servering.

 

28 Flares Facebook 28 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 28 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet