Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Prinsessekake med bringebær og eggekrem

Prinsessekake

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

301 Flares 301 Flares ×

Prinsessekake skal egentlig lages av wienerbrøddeig, men man får et nesten like godt resultat med en god  og luftig gjærdeig. Prinsessekaken skal fylles med eggekrem, men her har jeg i tillegg fylt den med nyrørt bringebærsyltetøy. Bedre enn dette blir det knapt. Og den er borte før jeg vet ordet av det, i hvert fall når huset er fylt med  ungdommer som bare elsker nystekt gjærbakst. Da er tipset å bakes flere i slengen om du har lyst på en smakebit selv.

 

(12 stk.)

100 g smør eller margarin
500 g hvetemel
¼ ts salt
4 ss sukker
1 ts kardemomme
1 egg
3 dl melk
50 g gjær
Eggekrem:
1 eggeplomme
1 ss sukker
2 ts hvetemel
1 dl melk
¼ ts vaniljesukker
1 lite glass bringebærsyltetøy
Pynt:
ca.2 dl melis
1 eggehvite
1 ts sitronsaft
Smuldre smøret i melet til det er godt fordelt.
Varm melken til ca. 37 grader og rør ut gjæren.
Ha salt, sukker, kardemomme og egget i  en bolle, rør inn væsken og tilsett melet sammen med smøret.
Elt deigen sammen til en smidig deig i ca. 15 minutter og sett deigen til heving på et lunt sted ca. 1 t.
Lag eggekremen ved å vispe eggeplomme og sukker i en gryte.
Ha i mel og spe med melk.
La kremen tykne på svak varme.
Sett til avkjøling.
Smør en form på ca. 26 cm i diameter.
⅓ av deigen legges i bunnen av formen og trykkes litt oppover kantene.
Smør litt eggekrem og litt bringebærsyltetøy på deigbunnen i formen .
Resten av deigen kjevles ut til et rektangel.
Smør på et lag med bringebærsyltetøy og legg så på et lag med eggekrem.
Rull den sammen til en lang pølse.
Del opp i 2–3 cm tykke biter som legges med snittflaten opp med litt mellomrom i formen.
Sett kaken til heving på et lunt sted godt tildekket til kaken er godt hevet, ca. 40 minutter.
Stek kaken i ovnen på nederste rille ved 200 grader i ca. 30 minutter eller til den er gjennomstekt og er gyllenbrun på farge. Sjekk at den er stekt i midten.
Avkjøl på rist.
Bland sammen eggehvite og melis og ringle det over kaken som pynt.

Pynt gjerne med friske bringebær rundt kanten på fatet og server gjerne mer bær ved siden av.

 

 

301 Flares Facebook 301 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 301 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet