Alle innlegg Grønnsaker og poteter Kjøtt Oppskrifter

Sommerens deilige asparges – lettvint og nydelig

0 Flares 0 Flares ×

Asparges er grønnsakenes konge og trenger ikke mye tilberedning for at den nydelige smaken skal komme til sin fulle rett. Tilsett litt sukker sammen med saltet i kokevannet og da får sprø og deilige Det er en fordel å koke i en høy kjele slik at tuppene holder seg fine. Og du må ikke ha egen aspargeskoker.   Med hjemmelaget hollandaise og litt spekeskinke, blir dette en utmerket smårett i seg selv og smaker deilig på varme sommerdager.

4 porsjoner

500 g frisk grønn asparges
litt salt og sukker
8 skiver spekeskinke
salt og pepper
Hollandaise:
250 g smør
3 eggeplommer
2 ss sitronsaft
salt og pepper
Asparges kokes et par minutter i kokende vann tilsatt litt salt og en klype sukker. Da blir de sprø og deilige.Det er en fordel å koke i en høy kjele slik at tuppene holder seg fine. Og du må ikke ha egen aspargeskoker, du klarer deg fint med en kjele.

Smelt smør på svak varme. Kjør eggeplommene og sitronsaft i foodprosessor i ca.10 sek. La maskinen gå sakte mens du heller i smøret slik at den ikke skiller seg. Blir sausen for tykk, spe med noen dråper eddik. Sausen må ikke koke. Avkjøles i iskaldt vann ca.1 minutt.

Fordel de ferdig kokte aspargesene på tallerkenene. Legg over på to skiver spekeskinke. Hell litt hollandaise saus over aspargesen.

Server gjerne med godt og ferskt brød ved siden av. Enkel og deilig på en varm sommerdag som i dag.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×