Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Sjokoladekake i randform med rips

sjokoladekake i randform

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

36 Flares 36 Flares ×

Hjemme hos oss er denne en selvskreven gjest på bursdager og dager hvor vi skal kose oss. Denne er utrolig saftig, god og veldig enkel å lage. Det som tar litt enktra med tid, er å skille eggene og piske eggehviten stiv. Jeg har her laget den i en randform, men har du ikke det, så bruk en vanlig rund form på 24 cm. Går veldig fint det også. .

10 stk.

180 g smør
300 g sukker
2 egg
2 dl melk
1 dl kaffe
2 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1 dl kakaopulver
250 g hvetemel
Fyll:
1 plate kokesjokolade
3 ss kremfløte
4 ss sterk kaffe
3 ss smeltet smør
2 dl melis
Pynt:
1 beger med rips
Rør smør og sukker hvitt og kremaktig.
Skill eggene og tilsett eggeplommene.
Ha i melk blandet med kaffe vekselsvis med alt det tørre.
Pisk eggehviten stiv og vend det forsiktig i røra.
Fyll røra i godt smurt form, gjerne randform og stek kaken på nederset rille ved  200 i ca. 25 minutter. Alle ovner steker forskjellig, så pass på temperatur og minutter. Sjekk med en nål om kaken er ferdig. Det skal ikke henge igjen rester på pinnen.
Avkjøl kaken på rist. Kan være litt vanskelig å få ut av formen om du ikke smører godt. Har du ikke randform, så bruk en vanlig rund form. Går veldig fint det også.

Smelt sjokolade i vannbad. Tilsett kremfløte, sterk kaffe og smeltet smør. Bland inn melisen. Hell over glasuren på toppen. Pynt kaken med ripsklaser og server.

36 Flares Facebook 36 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 36 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet