Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Krabbebrød fylt med reker

Krabbe-brod
51 Flares 51 Flares ×

Reker er populært på sommeren, så hvorfor ikke bake en loff som er formet som en krabbe og fyll den med ferske reker. Jeg er sikker på at gjestene dine vil synes denne måten å servere på er kjempe artig og veldig annerledes.

1 stk

7 dl skummet melk
1 pk. gjær
100 g smør
1 kg hvetemel
1 ts sukker
1 ts salt
egg til pensling
Varm melken til den er fingervarm, 37 grader.
Smuldre gjæren og rør den ut i melken. Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert. Bland i mel, sukker og salt i bollen og tilsett hvetemel litt og litt. Bland det til en smidig deig.
Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig.
Dekk bakebollen med plast, og la den sta på et lunt sted i ca.1 t.
Ta deigen ut på melet bakebord. Del den opp i biter, og form deigen til en stor krabbe. Eller bruk fantasien og lag andre brøddyr.
Legg et kjøkkenhåndkle over brøddyret, og etterhev det i ca. 30 minutter. Pensle brøddyret med sammenvispet egg.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 220 grader i ca. 25 minutter til det er gyllenbrunt.

Skjær av toppen og grav ut et hull slik at du får plass til  reker i midten. Legg gjerne i noen salatblader før du legger i rekene. Serveres med majones, salat og sitron i båter.

 

51 Flares Facebook 51 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 51 Flares ×

3 kommentarer til “Krabbebrød fylt med reker”

 1. Siv Iren Moe

  Hei Kristin,

  Det er veldig hyggelig at du deler oppskriften vår på bloggen din så flere kan få glede av den. Men til neste gang er det viktig at du husker å referere til oss med klikkbar link. Les mer om bruk av vårt materiale her 🙂 http://www.brodogkorn.no/presse/

  Fortsatt god sommer!

  Svar
  • Kristin Jøtun

   Hei Brød og Korn!
   Dette er dessverre ikke deres bilde, men dere låner det bare og andre bilder tatt av Kim Holthe. Fotografer eier stort sett sine egne bilder i følge Åndeverksloven. Kim Holthe driver og eier også denne bloggen sammen med meg. Så vi kommer nok ikke til å referere til dere med klikkbar link dessverre. Men vi oppfordrer dere til å ha klikkbarlink til Husmorlykke.no når dere benytter dere av bilder tatt av Kim Holthe.
   Vennlig hilsen
   Kristin – Husmorlykke

   Svar
  • Kristin Jøtun

   Hei Brød og Korn!
   Dette er dessverre ikke deres bilde, men dere låner det bare og andre bilder tatt av Kim Holthe. Fotografer eier stort sett sine egne bilder i følge Åndeverksloven. Kim Holthe driver og eier også denne bloggen sammen med meg. Så vi kommer nok ikke til å referere til dere med klikkbar link dessverre. Men vi oppfordrer dere til å ha klikkbarlink til Husmorlykke.no når dere benytter dere av bilder tatt av Kim Holthe.
   Vennlig hilsen
   Kristin – Husmorlykke

   Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet