Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

BBQ- kyllingspyd med salat

kylling-spyd

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

12 Flares 12 Flares ×

Sommeren banker på døra. Kanskje du fristes til å lage disse deilige spydene i helgen.  Kylling er nydelig å strimle opp og træ dem på spyd. Disse spydene har ligget i en deilig bbq-marinade. Pass på at grillen ikke er for varm, for da har sukkeret i marinaden lett for å brenne seg og spydene blir brente. Kok opp marinaden igjen om du tenker du skal benytte deg av marinaden som saus og kyllingspydene har ligget i den.
TIPS:Husk å legge trespydene i vann ca.10 minutter før de skal brukes. Da slipper du å være redd for at de tar fyr på grillen.

(4 – 6 porsjoner)
6 kyllingfileter
trespyd
BBQ-MARINADE/SAUS
1 løk
2 røde chili
2 ss olje
2 ss soyasaus
2 bokser hermetiske tomater
¾ dl eplecidereddik
1 ss sterk dijonsennep
½ ss worchestershiresaus
2 ss brunt sukker
1 ½ ss paprikapulver
1 ts kajennepepper
1 ts salt
2 ts grovmalt pepper
SOMMERSALAT:
1 pk.Norzola
1 pk salat
1 rødløk
1 boks cherrytomater
100 g valnøtter
olje
litt salt
Skjær filetene i strimler å træ dem på trepinner.
Rens og finhakk løk og chili. Fres løken i olje til den er blank og myk.
Tilsett resten av ingrediensene og kok opp. Skru ned varmen og la sausen koke ca. 1 1/2 time til den er passe tykk. Rør av og til.
Avkjøl sausen litt og gni den gjennom en melsikt eller kjør den i en foodprocessor til den får en jevn konsistens. Sil den deretter gjennom en sikt slik at den blir helt jevn.
Avkjøl sausen helt før du har den over spydene eller har den over på et glass.
Grill så spydene på lav varme slik at ikke sausen brenner seg så lett.
Vaske grønnsakene og del opp salaten, rødløk og cherrytomatene.
Del osten i biter og ha den i salaten. Strø over litt flaksalt og ringle over litt olje om du ønsker. topp med valnøtter om du ønsker
Server gjerne mer av sausen til sammen med en deilig sommersalat.

Handleliste:
6 kyllingfileter
1 pk trespyd
1 løk, gul
2 røde chili
1 soyasaus
2 bokser hermetiske tomater
1 flaske eplecidereddik
1 lite glass dijonsennep
1 worchestershiresaus
1 pk brunt sukker
1 paprikapulver
1 kajennepepper
1 pk.Norzola
1 pk valnøtter
1 pk salat
1 rødløk
1 boks cherrytomater

12 Flares Facebook 12 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 12 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet