Fiskesuppe med tomat

fiskesuppetomat
42 Flares 42 Flares ×

Det finnes nesten like mange varianter av fiskesuppe, som det finnes nordmenn. Men har du ingen egen variant kan du prøve denne og kanskje finne din favoritt. Jeg liker godt å prøve ut nye varianter og denne falt fort i smak hos oss. Men det viktigste er nok at fiske ikke må kokes i hjel. La fisken bare trekke med de siste minuttene.  Fiskesuppe er en nydelig middag og er virkelig enkel å lage.

(4 porsjoner)
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 ss smør
1 boks hermetiske tomater
4 ss tomatpuré
6 dl vann
3 dl fløte
600 g torskefilet
2 ts salt
1 – 2 ts sukker
1/4 ts kajennepepper evt sort pepper
1 ts karri
150 g rensede reker
Vask, skrell og del grønnsakene i små terninger, purren i tynne ringer.
Fres alt i smeltet smør i en stor kjele.
Tilsett hermetiske tomater, tomatpurè, vann og fløte
La alt småkoke i 5 minutter.
Del torskefileten i mindre biter og ha den i suppen.
Skru ned temperaturen og la fiskesuppen trekke i ca.10 minutter.. Ikke koke
Ikke rør for mye, da fliser fiskebitene seg og bitene blir ødelagt.
Smak til med salt, sukker, kajennepepper og karri.
Rett før servering tilsettes rekene.
Pynt med litt timian og server gjerne litt rømme på toppen.

Handleliste:
4 poteter
4 gulrøtter
2 løk
1 purre
1 boks hermetiske tomater
1 liten boks
tomatpuré
3 dl fløte
600 g torskefilet
150 g rensede reker

Sjekk i skapet om du har 
Kajennepepper
Smør
salt
pepper

 

42 Flares Facebook 42 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 42 Flares ×

You may also like...

2 Comments

  1. Solveig Terez Ramm says:

    Veldig deilig suppe:))
    Den har vi prøvd flere ganger og vi er like fornøyd hver gang.
    Flotte farger?
    Tusen takk, Kristin?

    1. Kristin Jøtun says:

      Så hyggelig tilbakemelding om at suppen smakte godt. En fortsatt god sommer til deg og dine. Kristin:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *