Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Jordbærmousse-kake

jordbær-mousse-kake
162 Flares 162 Flares ×

En enkel og nydelig kake som nesten gjør seg selv. Og det fine med denne kaken, er at den passer også for deg med glutenallergi. Kransekakemasse er enkelt å kjøpe, men kan også lages om du ikke vil kjøpe den ferdig. Lag gjerne bunnen en dag eller to før du skal bruke den og legg den i fryseboksen. Da har du den klar til du skal ha den og du gjør den raskt unna samme dag eller dagen før den skal spises.

(ca. 12 biter)
500 g kransekakemasse
3 store egg
Jordbærmousse:
600 g friske bær
300 g melis
6 dl kremfløte
8 toppede ts gelatinpulver
Pynt:
50 – 100 g sjokolade
friske jordbær
Ha kransekakemassen i en bolle og tilsett eggene. Pisk blandingen kraftig til den blir lys og luftig.
Legg et bakepapir i bunnen av en smurt form, ca 24 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 170 grader i ca. 25 minutter.
La bunnen avkjøle seg i formen, legg den så over på en rist.
Vask formen og fjern bakepapiret.
Skjær bort ca 1 cm rundt hele kakebunnen, slik at bunnen blir mindre i omkrets.
LEgg så kakebunnen tilbake i formen. NB pass på at formen er tett.
Kjør jordbær og melis til en jevn masse i foodprosessoren og stivpisk fløten.
Rør ut gelatinpulver etter anvisning på pakken. Bland sammen jordbærpureen og pisket kremfløte.
Hell så smeltet gelatin i kaken og hell jordbærmoussen over kakebunnen.
Nå vil moussen renne over kanten på kakebunnen, slik a moussen gjemmer bunnen.
Sett kaken kjølig og gjerne over natten.
Skjær forsiktig rundt kaken med en tynn, varm kniv. Fjern ringen.
Finhakk sjokolade og dryss over kaken.
Pynt med friske bær på toppen.

 

162 Flares Facebook 162 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 162 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet