indrefilet-storfe-grill
Alle innlegg Kjøtt Oppskrifter Salater

Helgrillet indrefilet av storfe med verdens beste potetsalat

0 Flares 0 Flares ×

Å grille hele fileter er mye enklere enn du tror og er perfekt å servere når du har gjester. Men jeg liker å legge den i en ildfastform med et steketermometer i midten og steke den i ovnen på 60 – 65 grader i 4 – 5 timer. Da er du garantert mørt kjøtt som du knapt trenger å bruke kniv og gaffel på. Svi den så raskt på grillen og la den så få ligge lenge å hvile. Jeg er sikker på at dette blir et måltid gjestene dine vil huske.

(6 porsjoner)
Ca.1 ⅕ kg indrefilet av storfe
2 ss smør 2 ts salt
1 ts pepper
Tilbehør:
BBQ – saus
potetsalat
Pensle fileten med smeltet smør og ha på krydder. Jeg liker å legge den i en ildfastform med et steketermometer i midten og steke den i ovnen på 60 – 65 grader i ca. 4 timer. Da er jeg sikker på at den blir mør.

Grill eller stek den så ved god varme til den blir fint brun rundt det hele. Snu ofte og ta den av og la kjøttet hvile i ca 20 minutter før den skjæres opp. Pensle lett med litt BBQ-saus om du har lyst.

Serveres med potetsalat, salat, saus, tomater og sølvløk.

Kremet potetsalat

(4 porsjoner)

8 store poteter
2 dl lettrømme
1 pk majones á 165 g
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss sitronsaft
1 rødløk
1 grønt eple
Kok, skrell og avkjøl potetene.
Del i passe terninger.
Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjær rødløk i små biter.
Skrell eplet og skjær det i fine biter.
Vend alle ingrediensene sammen, og la salaten stå i kjøleskapet en stund for å få fyldig smak.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×