Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Porsjons Pavlova eller marengs med sjokolademousse og bringebær

marengs-med-sjokolademousse

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

79 Flares 79 Flares ×

Pavlova er en ekte festkake, men den egner seg også til dessert. Og med fordel kan den lages flere dager i forveien.  Her har jeg laget små deilige munnfuller og  fylt dem med  deilig sjokolademousse og pyntet friske bær. En riktig deilig sommerdessert og kake som nesten gjør seg selv.

12 stk.
6 eggehviter
1 ts eddik
300 g sukker
Fyll:
200 g mørk sjokolade
½ dl espressokaffe eller annen sterk kaffe
4 egg
2 dl kremfløte
50 g melis
2 ss kaffelikør evt. kakaolikør eller litt appelsinjus
Pynt:
500 g friske bær, f.eks. jordbær, blåbær
Pisk eggehvitene stive og de danner myke topper.
Tilsett sukker, litt om gangen, og pisk til alt sukkeret er oppløst og blandingen er myk og blank. Du skal kunne holde bollen opp ned uten at noe renner ut. Vend inn eddik og kakaopulver og bland godt.
Ha marengsen i en sprøytepose og lag små porsjoner.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180  grader i 8 minutter, slå ned varmen til 100 grader og la de steke ca. 1 time, eller til de er gjennomstekt på utsiden, men fremdeles har litt myk kjerne.
La dem avkjøles helt. Legg dem forsiktig over på et serveringsfat.
Smelt sjokolade og kaffe i vannbad. Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet. Avkjøl uten at sjokoladeblandingen stivner.
Skill eggene. Visp eggeplommene sammen og bland dem med sjokoladen og pisket krem.
Stivpisk eggehvitene med melis og vend dem inn i kremen.
Bre moussen ut over marengsene og sett kakene kaldt til moussen har stivnet.
Pynt med så mye friske bær som du får plass til. Du kan også bruke sesongens frukt om du ikke har tilgang på bær.

79 Flares Facebook 79 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 79 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet