Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

After-Eight kake

after-eight-kake

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

103 Flares 103 Flares ×

Dette er en kake for deg som bare elsker After-Eight og ikke minst mint og peppermynte. Den er som en brownie i bunnen, men med et deilig innslag av peppermynte. Jeg er utrolig glad i denne kaken og den blir alltid borte på kakebordet når den serveres. Vakker og nydelig og gjør seg både som kake på kakebordet og som dessert om du heller ønsker å bruke den som det.

Ca.12 stk
150 g smør
200 g mørk sjokolade, gjerne Odense 56 %
4 egg
60 g hvetemel, eller glutenfritt mel
150 g sukker
2-4 dråpe peppermynteolje
Pynt:
2 pk. kiwigelè
After-Eight sjokolade
sølvkuler
Stjernefrukt
Smelt smør i en kjele. Grovhakk sjokoladen og ha den i en kjele sammen med smøret. La det smelte sammen på svak varme. Ikke rør før sjokoladen er smeltet.
Pisk sammen egg, mel og sukker i en bolle og tilsett dråper med peppermynteolje. Smak til slik at den ikke blir for sterk på smak. Tilsett sjokolade/smørblandingen under omrøring.
Hell røren i en godt smurt form, og stek kaken i ovnen på midterste rille ved 200 grader  ca. 20 minutter. Kaken skal være litt bløt i midten.
Avkjøl i formen.
Lag gelè etter anvisning på pakken, men bruk bare halv vannmengde. Avkjøl geleen, men ikke la den stivne.
Hell den over kakebunnen og sett den kjølig.
Sett kaken på fat og pynt med after-eight sjokolader rundt kanten, og pynt med sølvkuler og stjernefrukt på toppen.

 

103 Flares Facebook 103 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 103 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet