Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Ovnsbakt kyllinggryte med tomat og brie

kylling-gryte-brie

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

152 Flares 152 Flares ×

Dette er en deilig kyllinggryte som du lager i ovnen. Passer perfekt når du skal ha mange på besøk og ikke har lyst til å stå på kjøkkenet hele dagen. Her er det en hel masse gode smaker, med både tomat, basilikum og spekeskinke. Kos deg og nyt denne i helgen om du har lyst.

4 porsjoner
1 ss olivenolje
1 løk
150 g spekeskinke eller bacon
3–4 kyllingfileter
1 hvitløkbåt
300 g langkornet ris
1 kyllingbuljongterning
2 bokser hermetiske tomater
½ potte frisk basilikum
salt og kvernet pepper
200 g brie, i skiver
Varm oljen i en stekepanne eller kjele som tåler å stå i stekeovnen.
Tilsett løken og fres den til den er myk og blank.
Tilsett spekeskinke eller bacon og fres videre i ca. 2 minutter.
Tilsett kylling og hvitløk og fres videre til kyllingen har fått litt farge.
Rør inn ris, hermetiske tomater, buljongterning og ca ½ l vann. Krydre med salt og pepper, og kok opp. Sett lokk på pannen, eller dekk med folie og sett inn i stekeovnen.
Bakes  i ovnen på nederste rille ved 180 grader i ca 30 minutter, eller til risen har absorbert det meste av væsken.
La pannen hvile på benken med lokket på i 5 minutter.
Rør inn hakket basilikum.
Sett på grillelementet i ovnen. Legg brien som et lokk på toppen av risen og plasser pannen under grillen i ca 5 minutter eller til osten begynner å smelte og bli gyllen. Dryss over basilikum og server.

152 Flares Facebook 152 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 152 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet