Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Luksusbrownies – en sikker vinner på kakebordet

luksus-brownie

Matstyling: Kristin Jøtun Foto: Kim Holthe

114 Flares 114 Flares ×

Brownies skal være saftig og litt seig. Dette er en skikkelig luksusutgave av denne for mange kjente kaken!  Hjemme hos meg går denne alltid ned på høykant. Er du ikke spesielt glad i eller kan spise nøtter, kan du bare fjerne dem. Kaken blir fortsatt like god.

Ca. 16 stk.
50 g smør/margarin
6 dl sukker
150 g kakao
1 dl lys sirup
½ ts salt
6 store egg
180 g hvetemel
400 g (2 pk.) hvit sjokolade
300 g valnøtter
Glasur:
3 dl kremfløte
1 dl melk
1 dl lys sirup
400 g (2 pk) mørk sjokolade, gjerne Odense 55 %
Pynt:
melisdryss
Pisk smør og sukker luftig og lyst.
Bland i kakao, sirup og salt.
Tilsett ett og ett egg om gangen, rør godt.
Vend inn hvetemel.
Bland inn grovhakket sjokolade og grovhakkede valnøtter.
Kle en stor langpanne med bakepapir.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 175 grader i 15–25 minutter. Prøv med en kakenål, kaken blir ekstra god når den ikke er for godt stekt.
Avkjøles.
Kok opp kremfløte, melk og sirup i en kjele, trekk den til side.
Finhakk sjokoladen og vend den inn i den varme blandingen.
Rør til du har en jevn, glatt og blank glasur.
Bre den utover kaken,  og sett den kjølig.
Skjær kaken i snipper eller firkanter rett før servering.
Ønsker du å pynte den. Bruk et mellomleggpapir og hold over halve kakesnippen.
Dryss melis fra en liten sil over og løft forsiktig bort papiret.

114 Flares Facebook 114 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 114 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet