stratos-sjokolade-kake
Alle innlegg is-og ostekaker Oppskrifter Sjokoladekaker

Stratoskake – også en kake for deg med glutenallergi

0 Flares 0 Flares ×

Kanskje du har lyst til å bake denne nydelige statoskaken i helgen?  Kaken er enkel å bake og passer også for deg med glutenintoleranse. Så er du glad i statossjokolade, er dette en kake for deg.

12 stk.
400 g ekte marsipan, lag den gjerne selv eller kjøp den ferdig
3 egg
1 ts bakepulver


Stratoskrem:
3 dl fløte
1 pk ferdig vaniljekrem , 1/2 liter, eller lag vaniljekrem fra bunnen av
6 pl gelatin
1/4 dl vann
200 g Stratos sjokolade

Hjemmelaget vaniljekrem:
1 vaniljestang
3 dl H-melk
1 dl kremfløte
100 g sukker
3 eggeplommer
3 ss maisennamel
2 dl kremfløte
Topp:
100 g mørk sjokolade, 55%, god kvalitet
1 dl fløte
1 ts honning, sirup eller glukos
50 g smør
Pynt:
150 g Stratos sjokolade
Del  marsipanen i biter og ha den i en kjøkkenmaskin. Tilsett eggene ett og ett.
Kjør dette til en glatt deig.
Tilsett bakepulver og rør det inn i deigen.
Fordel deigen i to runde kakeformer, med bakepapir i bunnen, ca 22 cm i diameter, du kan bruke 24 cm, men da blir det en lavere kake.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 20 minutter. Husk at alle ovnen steker forskjellig, så sjekk med en pinne om den er ferdig stekt. Den skal være saftig og ikke tørr.
Hvis du vil lage hjemmelaget vaniljekrem gjøres det på denne måten:
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene.
Ha frø og stang i en kjele sammen med melk og halvparten av sukkeret.
Varm opp til kokepunktet under omrøring. Rør sammen fløte, eggeplommer, maisenna og resten av sukkeret i en bolle.
Hell den varme melkeblandingen i eggeblandingen i en tynn stråle, mens du pisker kraftig.
Hell blandingen tilbake i kjelen og la det koke opp.
La det koke 1 min under omrøring.
Avkjøl hurtig i kaldt vannbad.
Vend inn pisket krem når vaniljekremen er kald.
Legg gelatinplatene i iskaldt vann i ca. 10 minutter.
Kok opp vann, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i det kokende vannet.
Pisk fløten halvstiv og bland inn gelatin og vaniljekrem.
Tilsett finhakket stratos sjokolade.
Bland alt godt sammen og sett kremen kjølig til den er halvstiv.
Behold bunnen i den ene formen og bre på halvparten av statoskremen over bunnen. Sett kaken kjølig til kremen er halvstiv.
Legg så på den andre bunnen og hell så på resten av kremen.
Sett kaken kjølig, gjerne i fryseren slik at den stivner.
Kok opp fløte og honning og hell det over sjokoladen. La sjokoladen smelte uten at du rører i den.
Bland så alt godt sammen når sjokoladen er smeltet.
Tilsett romtemperert smør og kjør det glatt med en stavmikser.
Hell så sjokoladen oppå stratoskremen og la kaken stå kaldt, gjerne i fryseren en stund før du drysser grovhakket Stratos sjokolade på toppen.

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×