Grillet svinefilet med nøttesalsa

Fylt-svine-filet
21 Flares 21 Flares ×

 

Svinefilet et er fantastisk godt å grille, og  i tillegg er det mørt og sunt. Fyll den gjerne med urter eller noe annet, om du ikke vil bruke ost. Her er det bare kreativiteten som kan stoppe deg. Lag gjerne en potetsalat, og jeg tør nesten påstå at dette er den aller beste potetsalaten som finnes.

 

(4 porsjoner)
600 g ytrefilet av svin
100 g blåmuggost
2 ss olje
salt og pepper
NØTTESALSA:
100 g pistasjnøtter
100 g pinjekjerner
100 g aprikos
150 g smør
1 dl flytende honning
POTETSALAT:
8 store poteter
2 dl lettrømme
1 pk majones á 165 g
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss sitronsaft
1 rødløk
1 grønt eple

Rist mandler i en varm panne med olje.
Tilsett rosmarin og tørket aprikos, og stek i to minutter. Ta pannen av platen og tilsett honning.
Skjær et langt snitt i svinefileten på den ene langsiden og gjør det tilsvarende på den andre, slik at du kan brette den ut og får et rektangel.
Smør blåmuggosten utover og rull den sammen fra den lange siden.
Bind den samme med trespyd eller bruk hyssing. Pensle filetene med olje, og krydre med salt og pepper.
Brun fileten raskt på begge sider og grill den videre på medium varme i ca. 5 minutter. Eller sett inn et steketermometer og la den ligge på grillen til det viser 68 grader. Ta den av varmen og la den hvile noen minutter.
Grovhakk nøtter og aprikos.  Ha alt i en kjele med smør. La det stå og surre i ca. 10 minutter og tilsett så honningen. La honningen smelte sammen med nøttene og frukten og la avkjøles.
Kok, skrell og avkjøl potetene. Del i passe terninger.
Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Skjær rødløk i små biter.
Skrell eplet og skjær det i fine biter.
Vend alle ingrediensene sammen, og la salaten stå i kjøleskapet en stund for å få fyldig smak.
Skjær svinefileten i skiver og legg det på tallerkenen sammen med nøttesalsa og salat. Server gjerne pannestekte poteter eller ris ved siden av.

Handleliste:
600 g ytrefilet av svin
100 g blåmuggost eller kremost
100 g pistasjnøtter
100 g pinjekjerner
100 g aprikos
1 flytende honning
8 store poteter
1 rødløk
1 rømme
1 grønt eple
1 pk. majones

21 Flares Facebook 21 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 21 Flares ×

You may also like...

1 Comment

  1. Deanne Fossedal says:

    Denne retten må jeg barenlage, spennende ingridienser??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *