Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Piroger med laks, krabbe og egg

lakse-piroger

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

63 Flares 63 Flares ×

Jeg er utrolig glad i mat jeg kan lage og putte i fryseren. Det gjør hverdagen litt enklere for en aktiv familie som det vi er. Piroger kan bakes flere dager før de skal spises og legges i fryseren. Ta dem opp og varm dem lett i ovnen like før gjestene kommer. Lager du en deilig salat ved siden av blir dette en nydelig middagsrett eller kveldsrett. Jeg har brukt både krabbe og laks, men vil du bare bruke laks, øker du laksemengden med ca 150 gram. Lager du dem litt mindre egner dem seg også på tapasbordet.

(4-6 piroger)

250 g hvetemel
125 g smør
1 ss kaldt vann
egg til pensling
Fyll:
200 g laks
1 sjalottløk
1 ss smør
2 hardkokte egg
mat fra et krabbeskjell
1 ss persille
1 knivsodd kajennepepper
3–4 ss seterrømme
Smuldre mel og smør og rør inn vann til en myk deig.
Del den i fire jevnstore emner og kjevle ut sirkler, 15–20 cm i diameter.
Trekk fisken i lettsaltet vann i ca. 10 minutter.
Hard kok eggene i 9 minutter
Fres sjalottløken i smør, avkjøl det litt og rør inn hakket egg, krabbekjøtt, laksebiter, persille, kajennepepper og så mye seterrømme at alt bindes sammen.
Fordel fyllet på deigen, pensle kanten med egg og brett deigen i to, Klem kanten godt sammen, pensle overflaten og prikk den godt.
Sett pirogene i kjøleskap i ca. 30 minutter.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader til de er gylne og gjennomstekte, ca. 15 minutter.
Server en god salat ved siden av.

 

63 Flares Facebook 63 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 63 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet