sei-i-sitronsaus
Alle innlegg Fisk og skalldyr Oppskrifter

Sei i sitronsaus

0 Flares 0 Flares ×

Sei og fisk generelt er kanskje ikke alles favoritt. Hjemme som det er jeg som stort sett lager all mat, prøver jeg å få til at vi har fisk to ganger i uken. Skulle nok sett at vi hadde det oftere. Men det handler nok om at vi fikk servert i hjel kokt fisk og som ofte var så tørr at den bare vokste i munnen. Men etter at jeg selv har lært at fisk knapt skal gjennomkokes, og jeg har begynt å bruke steketermometer i fisken, for det er virkelig et godt tips, finner jeg igjen gleden med å spise fisk. Så denne retten lager jeg innimellom og likes av alle som får den servert.  Sei har litt kraftigere smak enn torsk, så synes du seien er for kraftig, kan du selvfølgelig bytte den ut med torsk eller annen hvit fisk. Retten kan lages i ovn eller i stekepanne på platen. Jeg bruker kyllingkraft i stedet for fiskekraft, og det faller alltid i smak, for da slipper du ofte den litt stramme fiskesmaken. I hvert fall liker vi det, så du kan jo gjøre som meg.

(4 porsjoner)
600 g seifilet, uten skinn og ben
1 ½ ts salt
½ ts pepper
1 pose wokgrønnsaker, valgfri blanding
Sitronsaus:
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 ½ dl kyllingkraft (vann + blokk eller fond)
2 dl kremfløte
revet skall og saft av 1 sitron
salt, pepper
Skjær fisken i porsjonsstykker, legg dem i ildfast form eller stekepanne penslet i bunnen med olje.
Fordel grønnsakene over.
Smelt smør til sausen, rør inn mel og spe med kyllingkraft og fløte. La sausen småkoke i 2- 3 minutter. Rør inn skall og saft av sitron og smak til med salt og pepper. Hell sausen over fisken, legg på lokk på stekepannen eller dekk formen med aluminiumsfolie.

Kok fisken på middels varme på platen i ca. 12 minutter, eller i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Server gjerne godt brød ved siden av.

Handleliste:
600 g seifilet, uten skinn og ben
1 pose wokgrønnsaker, valgfri blanding
1 ½ dl kyllingkraft (vann + blokk eller fond)
1 boks kremfløte
1 sitron

0 Flares Facebook 0 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 0 Flares ×