Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Marengskake med hjemmelaget is og friske bær

pavlova-med-saus
323 Flares 323 Flares ×

Dette er en kake som passer godt på kakebordet enten om det er dåp, konfirmasjon, bryllup eller et jubileum. Men den er også nydelig å servere på terrassen i vårsola. Her har jeg toppet med hjemmelaget iskrem. Det enkleste er å lage iskrem i ismaskin, men har du ikke en maskin, kan du fint lage det med en miksmaster og en fryser. Bare følg fremgangsmåten under og du får en nydelig vaniljeiskrem.

(10 porsjoner)
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maismel
1 ts vaniljesukker
Hjemmelaget vaniljeis:
3 eggeplommer                                
3 ss sukker
3 dl fløte
1vaniljestang eller
1 ts vaniljesukker
Pynt:
Bringebær
Rips
Blåbær
Bærsaus om du ønsker

Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.
Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
Forvarm ovnen til 250 grader og sett platen nederst i ovnen, men senk varmen fra 250 grader til 100 grader og stek marengsen i ca.1t.
Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på et fat.
Hjemmelaget is:
Med ismaskin:
Skill eggeplommer og eggehviter og ha eggeplommene i en bolle sammen med sukker, fløte og frøene fra vaniljestangen, har du ikke vaniljestang kan en bruke vaniljesukker.
Hell det over i beholderen på ismaskinen og la den gå i ca.20 minutter til det har blitt soft iskrem, men den trenger ca. ½ time i fryseren for at den skal bli ekstra stiv.

Uten maskin:
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett stivpisket krem og vaniljesukker og bland alt godt sammen.
Hell blandingen over i en bolle, helst metall, dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca. 2 timer til den er begynt å fryse inn.
Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin.
Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.

Pynt med rikelig med bær.

 

323 Flares Facebook 323 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 323 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet