Marengskake med hjemmelaget is og friske bær

Dette er en kake som passer godt på kakebordet enten om det er dåp, konfirmasjon, bryllup eller et jubileum. Men den er også nydelig å servere på terrassen i vårsola. Her har jeg toppet med hjemmelaget iskrem. Det enkleste er å lage iskrem i ismaskin, men har du ikke en maskin, kan du fint lage det med en miksmaster og en fryser. Bare følg fremgangsmåten under og du får en nydelig vaniljeiskrem.
(10 porsjoner)
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ts maismel
1 ts vaniljesukker
Hjemmelaget vaniljeis:
3 eggeplommer
3 ss sukker
3 dl fløte
1vaniljestang eller
1 ts vaniljesukker
Pynt:
Bringebær
Rips
Blåbær
Bærsaus om du ønsker
Tegn opp sirkel på 26 cm i diameter på et bakepapir.
Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
Tilsett sukker, maisenamel og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret, innenfor sirkelen.
Forvarm ovnen til 250 grader og sett platen nederst i ovnen, men senk varmen fra 250 grader til 100 grader og stek marengsen i ca.1t.
Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles og flytt den forsiktig over på et fat.
Hjemmelaget is:
Med ismaskin:
Skill eggeplommer og eggehviter og ha eggeplommene i en bolle sammen med sukker, fløte og frøene fra vaniljestangen, har du ikke vaniljestang kan en bruke vaniljesukker.
Hell det over i beholderen på ismaskinen og la den gå i ca.20 minutter til det har blitt soft iskrem, men den trenger ca. ½ time i fryseren for at den skal bli ekstra stiv.
Uten maskin:
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Tilsett stivpisket krem og vaniljesukker og bland alt godt sammen.
Hell blandingen over i en bolle, helst metall, dekk overflaten med plast. Sett bollen i fryseren i ca. 2 timer til den er begynt å fryse inn.
Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin.
Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.
Pynt med rikelig med bær.
Legg igjen en kommentar