Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Potetlasagne

potetlasagne

(Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe)

116 Flares 116 Flares ×

For å variere den vanlige lasagnen kan jeg virkelig anbefale denne varianten av Lasagne. Du kan fint bytte ut de tradisjonelle pastaplatene med poteter. Godt er det også!

(4 porsjoner)

10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks tomater
1 båt hvitløk
1 ss Provencekrydder
1 – 2 ts sukker
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
Hvitsaus:
3 ss hvetemel
2 ss smør
1 liter H-melk
2 båter hvitløk
1ts salt
½ ts pepper
2 dl revet hvitost
Skjær poteter i tynne skiver og legg dem i en bolle med litt vann.
Stek kjøttdeig i stekepannen med litt smør, hell over tomatene, finhakk hvitløken og smak til med Provencekrydder sukker, salt og pepper. La det koke noen minutter.
Lag hvit saus med å ha hvetemel og smør i en kjele, smelt smøret og rør hvetemelet sammen. Spe med melk litt og litt til sausen blir en tykk saus. Pass på å røre, slik at det ikke svir seg i bunnen. Smak til med salt og pepper.
Legg lagvis kjøttdeig, poteter og hvitsaus i en ildfast form. Topp gjerne med revet ost på toppen, men det kan utelates.
Stekes i ovn på nederste rille ved 180 grader i en drøy time til potetene er myke.
La lasagnen stå og hvile ca. 10 minutter før servering slik at den får satt seg litt.

Pynt gjerne med litt timian på toppen.
Server en deilig grønn salat til.

Handleliste: 
10 poteter
400 g kjøttdeig
1 boks tomater
1 hvitløk
1 boks Provencekrydder
1 liter H-melk
2 dl revet hvitost

116 Flares Facebook 116 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 116 Flares ×

2 kommentarer til “Potetlasagne”

    • Kristin Jøtun

      Du må gjerne bruke lettmelk om du foretrekker det Marte.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet