Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Pepperlaks med sopp, bacon og pasta

pepper-stekt-laks

Matstyling: Kristin Jøtun
Foto: Kim Holthe

41 Flares 41 Flares ×

Laks og pasta er en fin kombinasjon som både barn og voksne liker. Prøv å lag en pastablanding med sopp, bacon og crème fraîche, vanlig eller lett, som du topper med laks krydret med grovmalt pepper. Fantastisk nydelig rett og slett.

(4 porsjoner)
600 g laksefilet, uten skinn og bein
4 porsjoner pasta
100 g bacon
8 sjampinjong
3 dl crème fraîche
1 båt hvitløk
1/2 ts salt
1 ts pepper, grovmalt
Del laksefileten i 4 serveringsstykker.
Dryss rikelig med svart pepper på den ene siden av laksefileten.
Stek dem lett i tørr stekepanne med peppersiden ned.
Dryss over salt og legg laksen på bakepapir på stekebrett.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 150 grader i 12 minutter.
Kok pasta etter anvisning på pakningen.
Stek baconskivene i tørr stekepanne og tilsett soppskivene og stek til soppen har fått farge.
Bland bacon og sopp med den ferdig kokte pastaen.
Tilsett crème fraîche og bland forsiktig og smak til med salt og pepper og eventuelt litt finhakket hvitløk.

Server pastaen til den stekte laksen sammen medog server.

 

 

 

41 Flares Facebook 41 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 41 Flares ×

2 kommentarer til “Pepperlaks med sopp, bacon og pasta”

    • Kristin Jøtun

      Så hyggelig at den falt i smak Asbjørn. God påske til dere alle fra oss.

      Svar

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet