Det du trenger å vite om mat, hus og hjem

Kyllinglår med sitron og honningsaus

land-kylling

Matstyling: Kristin Jøtun, Foto: Kim Holthe

52 Flares 52 Flares ×

Kylling er noe av det beste jeg vet, og spesielt de store og saftige landkyllingene du får kjøpt i butikken. Og med smaker av sitrus og honning kan ikke dette bli annet enn ettermiddagens eller kveldens vinner. Jeg server en god salat og ris ved siden av. Men ønsker du kokte grønnsaker eller poteter til, er det bare å bytte ut med det du liker best. Her er alt opp til deg. God middag.

4 PORSJONER 

4 kyllinglår store
1/2 ts salt
1/4 ts grovkvernet pepper
4 skiver sitron
olje til steking
timian frisk

MARINADE:
2 sitroner
2 ss honning flytende
1 ts dijonsennep
2 dl fløte
1 ss smør
Gni kyllinglårene godt inn med salt og pepper.
Finhakk timian og strø det på lårene.
Skjær skiver med sitron og bind den på beinet med litt hyssing,
Plasser lårene i en ovnsform.
Bland sammen saften av en sitron med dijonsennep og honning og pensle kyllinglårene med sitronmarinaden.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca.30 minutter.
Øs litt av skyen over lårene mens dem steker.
Når lårene er ferdig, hell av kraften og ha den over i en kjele.
Kok opp, tilsett fløte og la det koke inn til saus. Pisk inn smøret helt på slutten av koketiden og server sausen til kyllingen.
Kok ris og lag en salat av paprika i biter, løk, purre.

Handleliste:

4 kyllinglår store
3 sitroner
1 timian
1 liten flaske honning flytende
1 lite glass dijonsennep
1 boks fløte
1/4 kg smør

1 pk ris
1 salat
1 rød paprika
1 purre

52 Flares Facebook 52 Google+ 0 Twitter 0 LinkedIn 0 52 Flares ×

Legg igjen en kommentar

Grunnleggende HTML er tillatt.

Abonner på kommentarfeltet